Deși prezintă risc sporit de îmbolnăvire

“Prima linie” refuză vaccinarea împotriva gripei noi

Doar 121 din salariații Poliției, Jandarmeriei, ISU și Poliției de Frontieră au acceptat vaccinul

 

Deși prezintă riscul de a se îmbolnăvi de gripă nouă pentru că se află în “prima linie” și iau ușor contact cu populația, salariații de la Poliție, Jandarmerie, ISU și Poliția de Frontieră nu prea s-au vaccinat împotriva virusului AH1N1, din cele 3850 de doze de vaccin repartizate lor fiind vaccinate doar 121 de persoane. “Cred că ei nu înțeleg rolul acestui vaccin pentru sănătatea proprie, ei sunt cei mai expuși, întrucât vin în contact cu persoane care pot avea virusul. Trebuie să înțeleagă necesitatea vaccinării mai ales cei din prima linie, să se protejeze. Unii sunt reticenți pentru că nu înțeleg că e un vaccin asemănător cu cel pentru gripa sezonieră, dar cu altă tulpină”, a declarat ieri directorul Direcției de Sănătate Publică Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.
La fel de reticenți au fost și ele-vii cu vârstă de peste 16 ani, cărora li s-a recomandat de asemenea vaccinarea, fiind vaccinați doar 186 de elevi. În schimb, personalul din unitățile medicale a conștientizat importanța vaccinării, din cele 5000 de doze de vaccin repartizate lor fiind folosite 3312.
În total, județul Suceava a primit pentru vaccinarea împotriva virusului AH1N1 29 500 doze, 16 200 fiind distribuite, restul aflându-se în depozitul DSP. A început și distribuirea vaccinului la medicii de familie, potrivit unei estimări realizate de ei, până acum fiind vaccinați 112 bolnavi cronici.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: