Într-o săptămână, la Vama

22 de accidente din cauza „reparațiilor” făcute de Colas

22 de accidente s-au produs în mai puțin de o săptămână în comuna Vama, pe DN 17, chiar în fața Poliției și Primăriei. Le-au căzut victime, din fericire, doar mașinile implicate, garduri, ziduri, stâlpi.

Chiar și gardul Poliției și cel al viceprimarului comunei poartă urmele izbiturilor cumplite. În unele dintre mașinile implicate s-au aflat copii, care vor resimți îndelung trauma psihică în urma unor astfel de evenimente. Majoritatea accidentelor au avut loc pe o porțiune de doar 50 de metri chiar în fața Primăriei și toate au ca numitor comun o “buză” de asfalt de vreo 10 cm înălțime, lăsată vraiște de oamenii de la firma “Colas”.

 

Toți șoferii implicați, indiferent dacă rulau cu viteză mai mare ori mai mică, au declarat că s-au lovit în trafic de pragul de asfalt și au pierdut controlul mașinilor, care au derapat, s-au răsucit în drum și au lovit tot ce le-a ieșit în cale.
În două dintre accidente au fost implicați și drumarii care se ocupă de deszăpezirea zonei. Un rădăuțean și un localnic care au oprit mașinile la marginea drumului în fața primăriei ori Poliției au fost loviți de vehiculele de deszăpezire. Șoferii utilajelor, amendați de altfel imediat, au susținut însă, fiecare, că nu au fost nici neatenți și nici nepricepuți, ci că plugurile au fost pur și simplu aruncate în mașini din cauza aceleiași buze de asfalt.
Autoritățile din comună au ajuns la disperare, pentru că, în ciuda demersurilor făcute încă de acum o lună de poliție și primărie, nici măcar răspunsuri la adresele trimise nu au primit. Atât polițiștii, cât și primarul comunei ne-au confirmat că situația este cu adevărat periculoasă pentru automobiliștii aflați în trafic și că numărul accidentelor este nemaiîntâlnit într-un timp atât de scurt și din astfel de cauză. “N-am văzut în viața mea atâtea garduri și ziduri sparte la noi în comună și seria accidentelor continuă. Mă gândesc cu groază că acum, de sărbători, ca în fiecare an, vin aici extrem de mulți turiști și se întorc vămenii din străinătate pentru sărbători. Vin săracii oameni cu drag, de la mii de kilometri, și riscă să stea cu mașina la reparat sau, mai rău, să ajungă în spital, pentru că nu se poate rezolva problema unui prag de asfalt. Ar dura mai puțin de jumătate de zi să vină cineva cu o freză și să taie din denivelare. Am făcut adrese încă din 5 noiembrie la Drumurile Naționale, am arătat că nu există semnalizare corespunzătoare și că sunt alte probleme ce reprezintă factori de risc, dar nu am primit nici acum răspuns. Am revenit săptămâna trecută la DRDP Iași, ne-am adresat și la constructorul Colas din Iași, știu că au făcut demersuri și polițiștii, am informat și Prefectura, dar nu avem răspunsuri și nici fapte concrete și nu putem decât să stăm și să ne uităm cum se întâmplă vreo nenorocire. Am ajuns să ne rugăm în fiecare dimineață măcar să nu fie victime și nu știu ce va fi dacă nu se rezolvă până începe școala și umblă copiii în grupuri pe drum sau până circulă grupurile de urători. 22 de accidente în câteva zile nu au fost de când e comuna asta și dacă nu dispare denivelarea asta tare mă tem că vor fi mult mai multe”, ne-a declarat primarul comunei Vama, dl Nicolae Baltag.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: