Premieră națională

Un parlamentar sucevean renunță la un fotoliu cald de ministru

Orest Onofrei susține că nu vrea să ducă partidul într-un scandal mediatic creat artificial

Senatorul PD-L de Suceava Orest Onofrei a renunțat sâmbătă la fotoliul de ministru al agriculturii, premierul Emil Boc desemnându-l în locul său pe Mihail Dumitru pentru acest portofoliu.

 

Orest ONOFREI

Orest Onofrei a anunțat că renunță la nominalizare după ce în presă au apărut articole privind implicarea sa într-un accident rutier petrecut în anul 2002 în județul Bacău, care s-a soldat cu moartea unui copil și accidentarea gravă a senatorului sucevean.
În acest caz justiția l-a achitat pe Orest Onofrei, concluzionând că acel copil a apărut intempestiv în fața mașinii, iar accidentul nu a putut fi evitat, cauza impactului mortal fiind traversarea străzii în fugă, prin loc nepermis.
În cursul zilei de duminică senatorul Orest Onofrei a explicat că decizia de a renunța la funcția de ministru a fost luată în condițiile în care a constatat că va fi nevoit să ofere mai mult explicații despre acest accident decât despre programul său ca șef al domeniului agriculturii și că, în asemenea condiții, ar fi pus în situație dificilă atât pe primul ministru, cât și pe președintele țării.
El a mai arătat că sucevenii au înțeles că nu a fost vinovat de acel accident și că de la producerea acestuia a primit de două ori votul electoratului sucevean, fiind ales deputat în 2004 și apoi senator, pe vot uninominal, în anul 2008.
Onofrei a mai spus că ar fi fost dificil să explice într-un timp foarte scurt ceea ce s-a întâmplat atunci, iar populația să accepte explicațiile pentru situația respectivă și că, în aceste condiții, a decis că este mult mai înțelept să se retragă din postura de ministru.
Premierul Emil Boc a anunțat duminică după-amiază că în funcția de ministru al agriculturii îl propune pe Mihail Dumitru, expert la Comisia Europeană, responsabil cu dezvoltarea rurală pentru România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: