Criza economică aduce îmbătrânirea populației

În județul Suceava vin pe lume mai puțini copii și mor tot mai mulți oameni

Greutățile determinate de criza economică par să se răsfrângă și asupra indicatorilor statistici privind mișcarea naturală a populației din județul Suceava.

 

Așa rezultă din datele oferite recent publicității de către Direcția Județeană de Statistică, care relevă că, deși s-a păstrat la un nivel pozitiv, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2009, sporul natural a cunoscut o importantă scădere. Astfel, în primele trei trimestre ale anului în curs, diferența dintre numărul nou-născuților vii și cel al decedaților a fost de 890 persoane, mai mică față de perioada similară a lui 2008, când raportul în cauză era de 1184 persoane.
În octombrie 2009, în județul Suceava s-au născut 724 copii, mai puțini cu 78 comparativ cu luna anterioară și cu 33 copii în minus față de octombrie 2008. În luna la care facem referire au decedat 684 de suceveni, cu 96 în plus raportat la septembrie 2009 și cu 91 persoane mai multe în comparație cu octombrie 2008. În condițiile în care majoritatea județelor au înregistrat spor natural negativ, în octombrie 2009 Suceava s-a situat pe locul la șaptelea la nivel național, cu + 40 de persoane.
În aceeași lună, în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est sporul natural a fost pozitiv, de + 24 persoane. Nivel peste zero au consemnat județele Iași – 231 persoane, Suceava – 40 persoane și Vaslui – 29 persoane. Spor natural negativ au înregistrat județele Botoșani (-159), Neamț (-82) și Bacău (-35). În țară, în octombrie sporul natural a fost negativ, de -1745 persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: