Firmele de la parterul blocurilor fac zile negre asociațiilor de proprietari

Acestea nu-și citesc contoarele și nu plătesc contravaloarea serviciilor, de suferit având proprietarii de apartamente din respectivele imobile > Primarul Lungu spune că rezolvarea problemei este de competența asociațiilor, care pot da în judecată societățile în neregulă

 

Asociațiile de proprietari din municipiul Suceava sunt nemulțumite de comportamentul patronilor firmelor care funcționează în apartamente de la parterul blocurilor. Șefii structurilor asociative au reclamat la primărie că sunt nevoiți să facă și treaba managerilor cu pricina, în urma unei modificări legislative din urmă cu câțiva ani, societățile în cauză nemaiavând contract direct cu prestatorul de servicii de utilități comunale ACET Suceava. Astfel, demersurile legate de evidențierea consumurilor și facturarea acestora rămân în sarcina asociațiilor de proprietari, însă acesta nu ar fi mare lucru în condițiile în care cei de la parter ar da dovadă de o minimă preocupare față de citirea contoarelor și plata contravalorii serviciilor.
„Acum câțiva ani, ACET a predat asociațiilor firmele de la parterul blocurilor. De atunci avem probleme cu societățile care nu aduc datele și nu-și achită partea lor de consum. Noi le facem toate treburile, iar acestea nu plătesc nimic. Am înaintat adrese la primărie, dar nu se întâmplă mare lucru”, explică un președinte de asociație, adăugând că, de pe urma acestei stări de lucruri, de suferit au proprietarii de apartamente din imobil.
Pe de altă parte, șeful municipalității, Ion Lungu, relevă că întreaga responsabilitate în rezolvarea problemei revine președinților de asociații, care pot acționa în instanță firmele în neregulă. „Problema este 100% în curtea asociațiilor de proprietari. Legea s-a schimbat și este de competența președinților de asociații să rezolve deficiențele ivite, ei putând da în judecată societățile în cauză”, a precizat primarul.
De ani buni, apartamente de la parterul blocurilor din Suceava, mai ales cele din zonele cu vad, au fost vândute sau închiriate pentru activități comerciale sau de prestări servicii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: