Bucovina… fără trotuare

Pe DN 17, doar aproximativ 20% din drumurile care străbat localități rurale au și trotuare pentru circulația pietonilor
 

Rețeaua rutieră rurală a județului Suceava, dar și cea din orașele recent înființate, în număr de 8, este deficitară la capitolul trotuare destinate preluării circulației pietonilor. Așa evidențiază o analiză a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) referitoare la stadiul aplicării prevederilor Catalogului de măsuri pentru siguranța circulației rutiere în satele lineare. Exemplul este dat DN 17 (E576), drum care, între Poiana Stampei și municipiul Suceava, măsoară circa 138 km și străbate 59 de km de zone rurale locuite. „Din cei 59 de km de drum ce traversează localități rurale, numai 12 km sunt prevăzuți cu trotuare pentru circulația pietonilor, ceea ce reprezintă aproximativ 20% din total”, se arată în raportul IPJ, în care se mai precizează că aproximativ 4 km de trotuare au fost realizate în anul 2009, pe raza comunei Șcheia, cu ocazia lucrărilor de reabilitare la DN 17.
Conform legislației în vigoare, indiferent de categoria de drum, amenajarea de trotuare este o atribuție a administrațiilor locale, efortul necesar depășind, însă, posibilitățile financiare ale acestora din urmă. „Este de apreciat inițiativa autorităților din unele localități ale județului, care, în pofida constrângerilor financiare, au prezentat proiecte spre avizare și finanțare, iar unele au executat deja astfel de lucrări deosebit de importante pentru locuitori”, reliefează analiza Inspectoratului de Poliție Județean.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI