La Suceava

Folclor, un mic și o hamsie, de Ziua Națională a României

Invitații speciali ai spectacolului din centrul orașului au fost Aurel Tamaș, Mariana Anghel și trupa Hara

Cei mai curajoși suceveni s-au aflat marți seară în centrul municipiului, înfruntând frigul. Și au fost câteva mii cei care s-au perindat la concertul organizat de Primăria Suceava, Consiliul Județean și Centrul Cultural Suceava cu ocazia Zilei Naționale a României.
Evoluțiile de pe scenă au început de fapt pe lumină, de la ora 15, și au continuat cu un adevărat maraton de muzică și dansuri populare. Au cântat mai întâi sucevenii, printre ei numărându-se soliștii vocali și instrumentiști George Finiș, Pamfil Roată, Călin Brăteanu, Rodica Andronic, Leonard Zamă, Dan Croitoru etc.

 

Ansamblul „Ciprian Porumbescu” a fost de același efect ca întotdeauna. Fie că a fost vorba despre interpretările orchestrei sau ale dansatorilor care poartă împreună, cu cinste, numele județului în toate locurile din țară și din străinătate, cei mai importanți artiști suceveni adună mereu public iubitor de folclor bucovinean și din alte zone românești.
Succes au avut și invitații, Mariana Anghel și, în mod cu totul deosebit, Aurel Tămaș, care au onorat cu evoluțiile lor spectacolul de 1 Decembrie de la Suceava.
Maratonul folcloric s-a încheiat cu demonstrațiile artistice ale unor formații din județ, cunoscute între hotarele lui dar și dincolo de ele.
Frigul s-a făcut simțit atât pe scenă, cât și în public. Sucevenii s-au perindat prin centrul orașului și au rămas la spectacol în funcție de cât au suportat temperatura și de preferințele muzicale, dar, în setea lor de distracție, artiștii au avut public. Și mai un mic, mai o hamsie, mai o fasolă cu ciolan și un pahar de vin fiert – centrul orașului a fost în continuă vânzoleală.
Cei mai răbdători dintre curajoși au stat până târziu și au prins jocul de artificii, nici prea lung și nici prea scurt, dar cu siguranță spectaculos.
Seara s-a încheiat cu prietenii din trupa Hara, ultimii, dar nu cei din urmă invitați la spectacol. Băieților lui Flavius Buzilă le place la Suceava, iar sucevenilor le place Hara, astfel că, de Ziua Națională a României, pe muzica trupei, în centrul orașului s-a făcut cald și s-a încins o horă mare. Nimeni însă nu poate spune dacă s-a dansat pe muzică ardelenească, moldovenească, țigănească, pentru că trupa a cântat piesele de pe albumul “Interetnik”, piesele care șterg barierele și adună toată lumea la joc.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: