Gheorghe Flutur este în continuare președintele CDRNE

Consiliul pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (CDRNE) nu a desemnat în cadrul ședinței de miercuri un nou președinte, funcția urmând să fie ocupată în continuare de șeful deliberativului județean, Gheorghe Flutur. Potrivit acestuia, decizia a fost amânată în condițiile în care președinția urmează să fie preluată de președintele CJ Iași, Constantin Simirad, care nu a fost prezent la ședință.

 

Gheorghe Flutur a arătat joi că în cadrul ședinței s-a făcut un bilanț al ultimului an și s-a constatat că Regiunea de Dezvoltare Nord-Est are prima poziție în ceea ce privește atragerea de fonduri europene. El a spus că pe Programul Operațional Regional, pentru care regiunea are alocată o sumă de aproximativ 700 de milioane de euro, au fost depuse proiecte aproape pentru întreaga sumă. „POR este ocupat aproape în totalitate”, a spus Flutur, care a menționat că ar putea fi efectuate realocări de fonduri între axe.
El a subliniat că prin POR au fost semnate contracte de execuție a unor proiecte în valoare de 160 de milioane de euro și că urmează să intre în finanțare și Programele integrate de dezvoltare pentru Suceava și Bacău, care sunt poli de dezvoltare urbană.
Președintele CDRNE a menționat că la 1 octombrie va prezenta în cadrul Forumului de Investiții din Bavaria oportunitățile de investiții în Regiunea Nord-Est pentru oamenii de afaceri germani în special în domeniul infrastructurii, dar și oferta în domeniul industriei alimentare, industriei ușoare, protecției mediului sau parteneriate în turism.
CDRNE este condus prin rotație de președinții celor șase consilii județene componente, în ultimul an funcția fiind ocupată de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: