După alegeri mai mult decât contestabile

PNȚCD Suceava și-a ales un nou președinte

Deși neregulile privind organizarea s-au ținut lanț pe toată perioada Conferinței Județene de alegeri, țărăniștii au decis în favoarea avocatului din Liteni, Sorin Poenaru > Secretarul general al partidului, Liviu Iane, susține că alegerile ar trebui invalidate > Singurul parlamentar PNȚCD din România nici măcar nu a fost ales membru al Biroului Județean al partidului

Aproximativ 200 de membri și simpatizanți PNȚCD din județul Suceava – și tindem să credem că a fost vorba majoritar de simpatizanți, pentru că, din statisticile oficiale ale organizației, în județ ar fi cam 300 de membri – au participat duminică la un simulacru de alegeri la nivelul organizației județene Suceava a partidului. Fără a se ști foarte clar cine intră în sală și mai ales de unde este, fără a fi respectată o normă de delegare și fără a avea nici măcar o urnă de vot, țărăniști suceveni au avut de ales duminică între două moțiuni: cea a lui Sorin Poenaru, avocat, de loc din Liteni, și cea a lui Vasile Bucevschi, care propunea în echipa sa nume vechi și cu greutate în PNȚCD, precum Liviu Tiliuțe, Dorin Vatamanu (ex-deputat), Costel Grigorean și actualul deputat PNȚCD, Mircea Irimescu.

 

Dl Sorin Poenaru

Numai că votul, făcut cam la „hurtă” și pe baza unor buletine semnate și ștampilate pe un colț de masă chiar în sala de ședință, a dat câștig de cauză echipei lui Poenaru, mult mai bine organizat din punctul de vedere al câștigării alegerilor, asta poate și datorită faptului că l-au avut drept „master of ceremony” pe Liviu Nicola, secretar general al organizației, care a știut exact ce și cum trebuie să facă, astfel încât scorul la final să fie în favoarea lui Sorin Poenaru.
După numărarea celor 167 de voturi exprimate, s-a decis că Bucevschi are 55 de voturi, iar Poenaru 101, restul fiind nule. Acestea fiind zise, și cum la PNȚCD moțiunea înseamnă și o echipă, conducerea nouă a partidului, dacă cei de la centru vor valida aceste alegeri, este formată din Poenaru – președinte, Mihai Arsene (prim-vicepreședinte), Liviu Nicola (secretar), Gheorghe Lițu, Gică Scheuleac, Daniel Vaslav, Angela Aanei, Constantin Cozma, Maricica Păun, Gheorghe Pohoață și Cristian Ivanosesei, pe post de vicepreședinți. Conform listei oficiale obținute de la echipa lui Sorin Poenaru, în Biroul său nu există decât președinți, prim-vicepreședinte, secretar și restul vicepreședinți, fără urmă de membri simpli, ci doar supleanți.
Secretarul general al PNȚCD, Liviu Iane, susține că alegerile au fost organizate fără cea mai elementară urmă de disciplină și de respectare a statutului
După ce s-au ales așa cum au știut ei mai bine, fără normă de reprezentare, fără o listă cu cei prezenți și fără o legitimare prealabilă a celor care au votat, noua conducere a oferit celor rămași și un mic spectacol de muzică populară finalizat cu un hotărât „La mulți ani” noului lider și, bineînțeles, partidului. Conferința de presă de după așa-zisele alegeri a oferit însă serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea celor petrecute acolo. Secretarul general al partidului, Liviu Iane, prezent la ședință, a spus că va înainta conducerii centrale a partidului un raport cu privire la lucrurile petrecute la Suceava și a acuzat faptul că „nu a existat urnă de vot, o listă cu membrii, nu a existat o normă clară de reprezentare”. În consecință, decizia cu privire la noua conducere o va lua Comitetul Național de Conducere. „Eu unul nu am voie să mint sau să ascund ceva celor din CNC. Eu nu voi mai accepta în partid indisciplina și toleranța ieșită din comun în ce privește respectarea statutului partidului”, a spus Liviu Iane.

PNȚCD va fi ce este acum PD-L, și chiar mai mult

Secretarul general al PNȚCD, Liviu Iane, nu s-a sfiit să recunoască la Suceava că este bun prieten cu ministrul PD-L, Vasile Blaga, pe care-l admiră foarte tare, motiv pentru care în perioada următoare PNȚCD va fi condus după modelul PD-L. „Eu am o relație foarte bună cu Vasile Blaga și vreau ca după principiile de conducere ale PD-L să fie condus PNȚCD. La PD-L, până și miniștrii sunt chemați și certați dacă nu fac treabă. Acest gen de Club cum e la PNȚCD va dispărea și va fi un partid disciplinat. Va fi un partid în care democrația din PNȚCD se va îmbina cu organizarea din PD-L”, a conchis Iane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: