Rampa de gunoi de la Fălticeni arde de 5 zile

Gunoaiele s-au autoaprins încă de vineri, focarele neputând fi lichidate până ieri…
Comisarii de mediu suceveni au sancționat cu avertisment SC Goscom Fălticeni, firmă care administrează depozitul de deșeuri menajere din zona municipiului de pe Șomuzu Mare. Lucrătorii Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu au luat această decizie după ce, începând de vineri, pe rampa de la Antilești au apărut mai multe focare de incendiu.
 

Luni, la un control al acestora, făcut la sesizarea cetățenilor care se plângeau de fumul înecăcios, s-a constatat ca depozitul ardea în mai multe puncte, cauza fiind autoaprinderea gunoaielor de pe platformă. Potrivit comisarului șef Adriana Iordache, muncitorii de la Goscom au încercat să stingă focul cu mijloacele proprii, însă, văzând că nu reușesc, a doua zi au anunțat Primăria Fălticeni, Agenția pentru Protecția Mediului și subunitatea locală de pompieri. Aceasta din urmă a intervenit duminică și luni, dar focarele nu au putut fi izolate în totalitate. În consecință, Goscom a trecut la amenajarea unei prize de apă în pârâul Antilești și montarea unei motopompe împrumutate de la subunitatea de pompieri din Fălticeni, lupta cu flăcările continuând. În aceste circumstanțe, comisarii de mediu au solicitat Goscom luarea mă-surilor necesare, astfel încât focarele de incendiu să fie lichidate până pe 18 mai. Pe rampa de deșeuri municipale de la Antilești sunt depozitate gunoaie aduse din Fălticeni, Suceava, Dolhasca, Preutești, Dolhești, Fântâna Mare, Vadu Moldovei, Hârtop, Boroaia, Rădășeni și Bunești. Depozitul fălticenean de gunoi are termen de închidere decembrie 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: