În limba română

Rugă pentru pace, prosperitate și liniște sufletească

Românii ortodocși din Bucovina s-au adunat, în număr mare, la Mănăstirea Leorda, din Pătrăuții de Sus (Storojineț), de sărbătoarea Sfintelor Femei Mironosițe Cu ocazia sărbătorii Hramului Mănăstirii de maici în ziua Sfintelor Femei Mironosițe (3 mai), la Leorda, comuna Pătrăuții de Sus, raionul Storojineț în nordul Bucovinei (Ucraina) s-au adunat zeci de mii de români creștini de pe Valea Siretului, pentru ca împreună cu un sobor de peste 30 de preoți, în frunte cu ÎPS Mitropolit al Cernăuțiului și Bucovinei Onufrie, asistați de Părintele Protopop de Storojineț Vasile Covalciuc și Preacuviosul Stareț Melchesedec de la Mănăstirea Putna, să se roage în limba maternă Bunului Dumnezeu pentru pace, prosperitate și liniște sufletească – ni s-a transmis printr un comunicat al Secretariatului Executiv al U.I. „Comunitatea Românească din Ucraina”.
 

Ca întotdeauna, alături de credincioși, ctitori și sponsori, la manifestarea Sufletului Românesc din Bucovina au participat reprezentanții Uniunii Interregionale „Comunitatea Românească din Ucraina: Ilie Costinean, Aurica Bojescu, Gheorghe Pojoga, Petru Posteucă etc. În fața creștinilor a vorbit deputatul poporului din Ucraina, președintele Uniunii Interregionale “Comunitatea Românească din Ucraina”, dr. Ion Popescu, reîntors cu această ocazie de la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei din Strasbourg. Alături de cuvinte pline de evlavie, el a dăruit mănăs-tirii cărți religioase. Adresându-se mirenilor, Ion Popescu, printre altele, a spus: „De mare Dar s-au învrednicit Femeile Mironosițe, lor li s-a arătat mai întâi Iisus Hristos Înviat din morți. Singure, ele s-au ținut pe urmele Domnului cu statornicie până la sfârșit. Și li s-a dat o apostolie să vestească nencetat pe Iisus cel Viu și Înviat. Iar maicile de la această mănăstire urmează pilda Femeilor Mironosițe prin rugăciunea neîntreruptă și viața lor în statornicie și credință arată mărturii adevărate ale Femeilor Mironosițe. Cu umilință ne rugăm și noi ca împreună cu Neamul Nostru să fim cu toții în paza Bunului Dumnezeu. Pentru că: Hristos a Înviat!” (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: