Invitație la sărbătorirea a 510 ani

Biserica „Sf. Nicolae” din Bălinești, comuna Grămești, ctitoria logofătului Ioan Tăutu, construită în anii 1494-1499, sărbătorește 510 ani de la sfințire. Cu acest prilej, în ziua de 9 mai 2009, va fi oficiată o slujbă arhierească săvârșită de Înalt Prea Sfințitul Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, alături de un sobor de preoți.
 

Tot cu acest prilej, vor fi aduse, cu binecuvântarea Î.P.S. Pimen, două racle cu sfinte moaște ale unor sfinți ai bisericii noastre. Una dintre racle va fi adusă de la Catedrala Mitropolitană Iași și va conține părticele de moaște ale: Sf. Ap. Filip, Sf. Ier. Dionisie Areopagitul, Sf. Mc. Haralampie, Sf. Ier. Ioan cel Milostiv, Sf. Mc. și Tămăduitor Pantelemon, Sf. Mc. Mina, Sf. Mc. Elefterie, Sf. Ap. Vartolomeu și Varneva, Sf. Ier. Grigorie Teologul, Sf. Mc. Modest, Sf. Ier. Epifanie, Sf. Mc. Artemie, Sf. Mc. Varvera, Sf. Mc. Ermoghen, veșmânt și icoana Sf. Cuv. Parascheva. Cea de-a doua raclă va fi adusă din Ucraina și va conține părticele din moaște ale 50 de sfinți de la Lavra Pecersca din Kiev. Raclele cu sfintele moaș-te vor fi aduse în seara de 8 mai (ora 18) și vor fi depuse în biserica paraclis de la Bălinești, unde se va oficia slujba vecerniei, de un sobor de preoți. În dimineața zilei de 9 mai, se va resfinți casa parohială, care a fost renovată din temelii, apoi va fi oficiată Sf. Liturghie, iar la sfârșit va fi sfințită o frumoasă Troiță, care a fost ridicată în centrul satului. Parohia Bălinești invită pe toți creștinii cei iubitori de Dumnezeu să ia parte la acest frumos eveniment duhovnicesc. Mulțumim tuturor celor ce ne-au ajutat și ne ajută! (Pr. paroh GHEORGHE LUPU)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: