Rozopol:

Legământul pentru Bucovina, un program pe termen lung

– La finalul săptămânii trecute s-a dat startul campaniei electorale. Cum intră Philip Florin Rozopol în campanie?
– Pregătit și hotărât să pună umărul la promovarea unei Bucovine mândre și prospere. Pentru bucovinean, prosperitatea trebuie să fie ceva normal și nu o excepție. Eu candidez din partea PNL pentru Camera Deputaților în colegiul 10, Câmpulung – Frasin – Gura Humorului.
 

– Care sunt principalele puncte ale programului dumneavoastră? – Programul meu este, în fapt, un Legământ pentru Bucovina: Turism de 12 luni, sănătate pentru bucovineni, belșug din meșteșug și, nu în ultimul rând, instruirea bucovinenilor pentru dezvoltarea micilor afaceri. – Să le luăm pe rând… – Turismul de 12 luni. Ce înseamnă asta? Simplu: turismul care aduce bani, bani în buzunarele oricărui bucovinean întreprinzător. Nu e mare filosofie! – Dacă e atât de simplu, de ce nu s-a mai gândit nimeni la așa o soluție? – Pentru că de cele mai multe ori, oamenii politici vin cu soluții care aduc doar voturi, nu și bani pentru alegători! Până acum, în toată Bucovina, s-a vorbit doar despre o singură formă de turism, rudimentară și haotică, după părerea mea. – De ce rudimentară? – Simplu, pentru că ignoră un aspect esențial în turism: creșterea numărului de nopți pe care turistul le petrece. Tocmai de aceea programul meu se numește Turismul de 12 luni. Pentru că oferă turiștilor, indiferent de sezon, noi și noi posibilități de petrecere a timpului pe meleagurile noastre. Turism nu înseamnă doar un hotel și o pensiune. Turism înseamnă pârtii de schi, baze sportive, evenimente care să-i atragă pe turiști, asistență medicală de urgență la standarde europene. – Și așa ajungem la Sănătate… – Firește, sănătatea se leagă de turism. De altminteri, sănătatea bucovinenilor va însemna performanță economică. O comunitate bolnavă nu este capabilă să facă bani, nu este capabilă de performanță. De aceea, este firesc să fiu preocupat de asigurarea sănătății bucovi-nenilor. Doar într-o Bucovină sănătoasă poți dezvolta turismul și meșteșugurile. – Meșteșugurile nu sunt ceva de domeniul trecutului? – Nicidecum! Eu văd meșteșugul bucovinean ca pe un diamant neșlefuit. Bucovinenii vor să facă bani, dar nu știu cum. Lemnul prelucrat în gospodăriile noastre poate avea o valoare mult mai mare dacă pe produsul finit va apărea marca Bucovina. Eu știu că soluția pentru situația de față este instruirea. Tocmai de aceea, eu mă încăpățânez să le arăt direcția spre succes. Am un plan clar pe care vreau să îl discut cu oamenii și să îl implementăm ca o echipă, în fiecare comunitate locală. – Și uite-așa ajungem la instruire… Instruire pentru ce? – Instruire pentru a ști cum să accesezi fonduri europene, pentru a ști cum să valorifici bogățiile bucovinene, pentru a ști cum să valorifici propriul potențial creativ. Datoria mea ca viitor deputat este să le arăt bucovinenilor cum pot să acceseze fonduri nerambursabile, cum își pot pune o afacere pe picioare. Datoria lor este să îi învețe la fel și pe proprii copii, totul pentru o comunitate prosperă. Eu vorbesc despre Legământul pentru Bucovina, un program pe termen lung. – Ce-i transmiteți alegătorului? – Bate palma pentru Bucovina!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: