Rădăuți

Vestitul parc de lângă vechiul cinema va fi reabilitat

Potrivit planurilor, parcul ar urma să fie reabilitat până la sfârșitul lunii octombrie a.c.
Parcul de lângă fostul cinema „Flacăra” din Rădăuți va fi reabilitat în baza unui proiect în valoare de 550 de mii de lei, finanțat din Fondul de Mediu. Banii au fost atribuiți prin HG 482 din 7 mai 2008, lista proiectelor selectate cuprinzând 97 de localități din țară care beneficiază de o sumă totală de circa 600 miliarde lei vechi, în cadrul Programului național de îmbunătățire a calității mediului prin realizarea de spații verzi în localități.
 

Prin acest proiect, arborii existenți vor fi toaletați, cei uscați și declasați vor fi înlocuiți cu specii noi, se va amenaja gazonul, se vor reabilita aleile cu pavele și se va reface împrejmuirea parcului. Se vor monta noi bănci și coșuri de gunoi, se va reface iluminatul public. În parc va fi amenajat un loc de joacă pentru copii și, nu în ultimul rând, se va reabilita fântâna arteziană. Cu bani de la bugetul local, fosta administrație a reabilitat aleile din parcul de la statuia din vecinătatea Mănăstirii Bogdana și tot acolo, cu ajutorul firmei Egger, a fost reabilitat locul de joacă pentru copii. Lucrările din vechiul parc se vor efectua în temeiul unui contract de finanțare neram-bursabil, conform HGR nr. 482 din 2008. Primăria Rădăuți participă la investiție cu 40.000 de lei. Parcul, situat în vecinătatea Templului Evreiesc, are o suprafață de mai bine de 23.000 mp. La ora actuală, administrația decide care vor fi membrii comisiei de recepție care va evalua ofertele de licitație privitoare la lucrările de reabilitare a parcului. Conform planurilor, parcul ar trebui să fie reabilitat până la sfârșitul lunii octombrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: