Din toamnă

Se ridică interdicția de construire pe versantul de nord-est

Raportul de monitorizare indică deplasări practic nule ale taluzului consolidat cu ani în urmă
Cel mai devreme din septembrie ar putea fi ridicată interdicția de construire pe versantul de nord-est al municipiului Suceava. Cel puțin așa susține viceprimarul Viorel Seredenciuc, care a precizat că pe masa executivului municipal a ajuns o mare parte a rezultatelor studiului asupra fenomenului de alunecare din perimetrul consolidat în anii din urmă.
 

Este vorba despre un proiect de cercetare științifică finanțat de Ministerul Educației și Cercetării, care are în vedere monitorizarea deplasărilor de teren în lunile mai, iunie și iulie. „Din graficele întocmite rezultă deplasări practic nule, acestea indicând stabilitatea taluzului pe perioada măsurată”, se arată într-o adresă a autorilor studiului, respectiv SSI „Bucovina” Suceava, Institutul de Tehnică de Calcul București și Institutul de Proiectări în Automatizări București. Urmare a precipitațiilor puternice de la finele lui iulie, monitorizarea va fi prelungită cu încă o lună, iar după ce va fi cerută și părerea experților în geologie, se va trece la demersurile de ridicare a interdicției. Pentru aceasta vor trebui promovate și aprobate hotărâri, atât în Consiliul Județean, cât și în Consiliul Local.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI