PSD Suceava 2020

În zonele cuprinse de inundații

Oamenii vor fi vaccinați și împotriva rujeolei

Populația din zonele afectate de inundații va fi vaccinată și împotriva rujeolei, întrucât ministerul de resort consideră că acolo există risc de îmbolnăvire cu această boală, a informat ieri directorul interimar al ASP Suceava, dr. Alexandru Lăzăreanu.
 

Domnia sa a precizat că, în perioada următoare, vor fi catagrafiate în vederea vaccinării persoanele care nu au primit încă acest vaccin. În acest sens, există în stoc circa 1800 doze de vaccin antirujeolic trimise de minister. Acțiunea de vaccinare împotriva hepatitei virale de tip A și a tetanosului continuă în localitățile afectate de inundații din zona Rădăuți, în celelalte localități fiind încheiată. Potrivit dr. Lăzăreanu, în următoarele 2-3 zile vor sosi la Suceava circa 738 doze de vaccin antihepatita A și 1385 antitetanos, din fondul de rezervă al MSP. La ora aceasta Suceava mai are în vechiul stoc 100 doze de vaccin contra hepatitei și 300 antitetanos.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: