‘68, care nu se uită…

Ceaușescu… aduce curent sinistraților, din partea cehilor

În cursul primei zile de august, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava a sosit ambasadorul Cehiei la București, Excelența sa Petr Dokladal, care a adus 12 generatoare de curent electric, de 10 și 20 kW, oferite de Guvernul țării sale.
 

Acestea au fost transportate în zona Ulma afectată de inundații. Totodată s-au transportat și 400 litri carburanți pentru funcționarea generatoarelor. Un generator de 10 kW asigură alimentarea cu energie electrică a 20 de gospodării. „Avem legături istorice cu România și cu Bucovina și am decis să vă ajutăm. În 1968, România n-a participat la invazia țării noastre. În august, vor fi exact 40 de ani”, a spus, printre altele, Excelența Sa, referindu-se la invazia Cehoslovaciei de către trupele sovietice, împreună cu aliații din blocul comunist, la care Ceaușescu nu a vrut să participe, dezavuând ulterior și la nivel internațional intervenția militară a marelui vecin de la Răsărit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: