Campania electorală – misiune grea și lungă pentru jandarmii suceveni

Ordine publică asigurată de 150 de ori în doar 3 luni > „La Slatina eram pregătiți să intervenim în orice situație ar fi fost nevoie”, a declarat șeful IJJ Suceava
 

„Campania electorală a solicitat din partea Inspectoratului Județean de Jandarmi Suceava un efort deosebit și prelungit, dar am reușit asigurarea măsurilor de ordine publică la toate evenimente cerute”, a declarat lt. col. Eugen Șalar la ședința de analiză a activității unității în trimestrul doi din 2008. Ultimele luni s-au scurs pentru jandarmi, în dese rânduri, și cu zile fără nopți, pentru că, indiferent de culoarea politică a organizatorilor, toți au avut nevoie de „asistența” militarilor. Ei au fost prezenți, pentru asigurarea ordinii publice și, dacă ar fi fost nevoie, la reinstalarea ei, la 150 de adunări publice. Cifra înseamnă aproape o dată și jumătate mai multe misiuni executate ca în primul trimes-tru al anului, în mare majori-tate ele fiind legate strict de campania electorală. A fost vorba fie de concerte, mar-șuri, adunări publice sau alegeri propriu-zise; de fiecare dată, jandarmii au fost la posturi. În timpul alegerilor, la ambele tururi de scrutin, cu excepția evenimentelor din comuna Slatina, nu s-au înregistrat altele majore. „Chiar și la Slatina, am stăpânit situația și am găsit în cele din urmă înțelegere la primarul Ilie Gherman, pe care l-am convins că nimeni nu este mai presus de lege. Eram însă pregătiți să intervenim în orice situație ar fi fost nevoie”, a încheiat șeful jandarmilor suceveni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: