Atacă urșii !

Aflat la cules de ciuperci, un dorenean a fost atacat de o ursoaică cu doi pui > Omul a scăpat urcându-se într-un brad > Anul trecut, într-o pădure de lângă Broșteni, un alt bărbat nu a fost atât de norocos
 

Un dornean, cu treabă prin pădure, a fost nevoit să se urce într-un brad ca să scape de furia unei ursoaice. Ion D., de 39 de ani, culegea ciuperci, sâmbătă dimineață, în jurul orei 8.30, într-o pădure din zona Iezer – Călimani pe raza județului Harghita. La un moment dat, omul a auzit, foarte aproape, un mormăit departe de cel zglobiu al ursulețului Martinel din cântecelele de grădiniță. Lângă el se afla, de fapt, ditai ursoaica, cu doi pui, cu o expre-sie a „feței” blănoase deloc prietenească. Ionică a avut timp și prezență de spirit să arunce cât colo traista cu bureți și să urce într-un brad. A stat acolo până când ursoai-ca s-a săturat să-l mai aștepte și a plecat să-și alăpteze puii. Fără strop de glumă însă, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și personalul silvic îi avertizează pe culegătorii de ciuperci și pe toate persoanele care intră în pădure cu diferite intenții să nu se aventureze în zonele în care pot fi atacați de fiare. Anul trecut, un bărbat din localitatea Cotârgași (orașul Broșteni)a nimerit din greșeală în cuibul unei ursoaice cu doi pui, într-o pădure de pe raza localității. Omul nu a fost însă la fel de norocos ca dorneanul nostru, fiind sfâșiat de fiara mamă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: