Compromiși

Recenta campanie electorală, urâtă, plină de mocirlă, mă urmărește ca o fantomă. Parcă nu-mi vine a crede că s-a petrecut în România anului 2008. Recent, am întâlnit un om gospodar și întreprinzător dintr-un sat de munte, care se jura că nu va mai merge la vot în viața lui. Am încercat să-l conving că nu va face bine, dar insul era prea revoltat ca să mă înțeleagă. Și mi-a explicat de ce. Pentru că, „la noi, a zis dânsul, a votat banul și nu omul. Actualul primar, care nu cunoaște bine drumul până la municipiul reședință de județ și care mai mult promite decât face, a dat la fiecare babă câte 500.000 de lei vechi și o ciocolată, numai să-l voteze. Necăjiți cum sunt, foarte mulți cetățeni s-au bucurat de gestul său și i-au devenit aliați. Pentru asta, comuna va avea de suferit 4 ani”.
 

S-au dat, se pare, bani cu nemiluita, lumea a fost mituită, coruptă, numai să voteze anumite persoane. Mai pe înțelesul tuturor, s-a furat ca-n codru. Că așa-i la noi, adică la modă. Se fură rezultatele la fotbal, plătindu-se blatul cu valize de bani, se „fură”, adică se fabrică permise de conducere, cum s-a întâmplat în județul Argeș, unde numai unul dintre ofițerii șpăgari a strâns în câțiva ani o avere estimată la 10 milioane de euro. Știți cine a fost unul dintre beneficiarii acestei megaescrocherii cu permisele de conducere? Nimeni altul decât primarul ales din sectorul 4 al Capitalei, Piedone. S-a dus la pleșcarii din Argeș și, într-o singură zi, a obținut permis de conducere cu 5 categorii. Pentru acest lucru el este total compromis ca persoană politică și publică. Dar câți ca el, așezați pe fotolii confortabile, la conducerea unor unități sau comunități vor fi fiind și în județul nostru?

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI