Rădăuți

Primarului ales Aurel Olarean i-a fost înmânat tricolorul

El și-a făcut cruce și a sărutat banderola
„Vă doresc să purtați cu cinste tricolorul țării!”, acestea au fost cuvintele adresate, sâmbătă, 21 iunie, de către prefectul Alexandru Băișanu noului primar al municipiului Rădăuți, candidatul PD-L Aurel Olarean, care a câștigat turul al doilea de scrutin cu 5652 de voturi, obținând în fața contracandidatului său PSD Mihai Frunză 25 de voturi în plus. Prefectul Alexandru Băișanu a participat la ședința de constituire a Consiliului Local Rădăuți, dovedindu-și vizibil autoritatea în fața participanților, oarecum mai excesivi în emotivitatea lor.
 

„Am participat la opt constituiri în tot județul și singura localitate unde am văzut frământări mai mari a fost Rădăuțiul. Asta nu înseamnă că la Rădăuți nu își spune cu-vântul democrația”, a mărturisit prefectul Băișanu, silit la un moment dat să o avertizeze pe o doamnă aflată în sală că ar putea fi evacuată dacă nu are un comportament adecvat. (Persoana în cauză făcea comentarii vizavi de legalitatea desfășurării evenimentului, desfășurare pe care o considera, de altfel nemotivat, de „tip comunist”!). Alexandru Băișanu a știut cu diplomație să strunească chiar entuziasmul unor aleși, amintindu-le mereu că trebuie să fie în slujba comunității. Prima parte a întrunirii a fost condusă de decanul de vârstă al celor 19 consilieri locali, fostul primar Mihai Frunză. Odată constituit noul Consiliu Local s-a trecut la alegerea viceprimarului, pentru această funcție fiind propuși doi candidați: Dorin Vataman (PNȚCD) și Simion Sticleț (PD-L). Cu 10 voturi pentru a fost ales ca viceprimar Dorin Vataman, cunoscut publicului ca fost parlamentar PNȚCD în legislatura 1996-2000. Primarul Aurel Olarean le-a mulțumit alegătorilor și în special soției sale, căreia i-a și dăruit în public un imens buchet de flori dintre buchetele primite de la susținătorii aflați în sală. „Îl felicit pe noul primar. Împreună cu aleșii va trebui să facă echipă, fiind un Consiliu Local unit în interesul cetățenilor rădăuțeni (…). Vă rog să lăsați în urmă doctrine de partid și interese personale și să vă uniți pentru interesul comunității”, a mai spus Alexandru Băișanu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: