Peste 200 de elevi au fost pregătiți pentru

„O viață sigură, fără droguri, tutun și alcool”

Peste 200 de elevi din școlile municipiului Suceava au participat în weekend la acțiunile organizate de Asociația “Euroactiv” și partenerii ei. Ei au aflat despre riscurile consumului de substanțe interzise în cadrul proiectului “O viață sigură, fără droguri, tutun și alcool”.
 

Acțiunile au început de vineri, în sala de ședințe a fostului IȘJ, unde Euroactiv a organizat o dezbatere publică pe tema prevenirii consumului de droguri, tutun și alcool. Elevii prezenți au avut ocazia să vizioneze filmul “Alcoolul nu te face mare” și să vadă, tot pe film, mărturiile unor adolescenți care au consumat droguri. Profesorii psihopedagogi Maria Hancea, Elena Bujorean și Lilioara Gherasim au vorbit despre ce înseamnă consumul de droguri, care sunt riscurile la care se expun tinerii, oferind sfaturi pentru prevenirea acestuia. Sâmbătă s-a desfășurat faza județeană a concursului Anti-drog – Împreună, din cadrul proiectului Împreună – Proiecte Antidrog, coordonat de către Colegiul Tehnic “Samuil Isopescul”. Tot în weekend a avut loc și o campanie stradală coordonată de profesori de la Școala “Miron Costin” și reprezentanții Euroactiv, campanie care va continua pe 26 iunie și pe 15 noiembrie. Partenerii Euroactiv în cadrul proiectului sunt IȘJ Suceava, Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională, IPIJ, Inspectoratul de Jandarmi Suceava, DGASPDC, Centrul de Prevenire, Evaluare și Con-siliere Antidrog, Grup Mușatinii. Finanțator este CJ Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: