Campanie de călcat în gropi

E plin orașul de afișe și postere electorale. Candidați, care de care mai zâmbitori, cu figuri care de care mai încrezătoare în zilele de după alegeri, ne arată când cinci degete, când doar unul, invitându-ne pe noi, electoratul, să deliberăm înainte să punem ștampila pe fericirea promisă. Până la ziua X însă, ce anunță prin glasul politicienilor perspective luminoase pentru urbe, sucevenii sunt mai ocupați să calce în gropi. La propriu.
 

Daniela BEALE

E destul o secundă să-și ridice ochii spre unul dintre chipurile carismatice, atent alese după lungi ședințe foto, că pot face cel puțin o entorsă. Atrași de o culoare politică întinsă pe vreo clădire, șoferii riscă așișderea, dar plătesc scump. Pe ei îi costă mai mult decât un biet ghips la oul piciorului: planetarele și suspensiile rupte prin gropile din cartierul Zamca, de exemplu, unde asfaltul nu mai e nici în amintirea locuitorilor din zonă. Putem lua la rând străzile interioare din mai toate cartierele Sucevei, pentru că, deopotrivă, campania de călcat în gropi este în plină desfășurare. Nu discriminăm însă, păstrând obiectivitate față de patimile comune sucevenilor, fie ei din Burdujeni, Ițcani, până sus în Obcine. Doar lipitorii de afișe electorale se descurcă eroic printre găurile din ca-rosabil și trotuare, peste care, dat fiind sezonul ploios, dacă nu pot trece la pas, o fac, cu responsabilitate politică, înot. Un coleg al meu avea ieri o soluție provizorie, până la alegeri măcar, la care subscriu: câte cinci, șase afișe, împăturite și îndesate bine în gropi ar salva, o vreme, parte din suferințele și banii sucevenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: