Chiar de Ziua Universității Suceava

Acad. Mihai Cimpoi susține conferința „Dialogul european al valorilor”

Academicianul Mihai Cimpoi din Republica Moldova va fi oaspetele Universității “Ștefan cel Mare” Suceava pe 7 martie, chiar de ziua universității, pentru a susține conferința “Dialogul european al valorilor”, de la ora 10, în Aula Magna. Conferința are loc în cadrul unei serii de întâlniri cu personalități din Republica Moldova, inițiate de Grupul de inițiativă al românilor din Basarabia, de la universitate, următoarea fiind programată pe 27 martie, când va fi sărbătorită ziua Unirii României cu Basarabia, a precizat liderul GIR, Petre Ciolpan.
 

“Este prima acțiune din seria de conferințe inițiate de grupul nostru. Ne propunem ca în fiecare lună să aducem personalități din Republica Moldova, care să susțină conferințe în fața tinerilor, contribuind astfel la întărirea rela-țiilor dintre cele două țări”, a declarat dl Ciolpan. Reputat critic, eminescolog, istoric literar, redactor literar și eseist basarabean, acad. Mihai Cimpoi este președintele Uniunii Scriitorilor din țara vecină, membru de onoare al Academiei Române, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, membru al Organizației Mondiale a Scriitorilor – PEN. Prorectorul universității sucevene, prof. univ. dr. Sanda Maria Ardeleanu, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că academicianul va primi titlul de Doctor Honoris Causa al universității noastre, pentru “promovarea valorilor culturale românești și lupta neobosită pentru cauza limbii și culturii române și pentru integrarea acestor valori în spațiul european”. Urmează ca festivitatea de decernare să aibă loc la o dată care se va stabili împreună cu dl Cimpoi, atunci când va veni la Suceava. Evenimentul de vineri coincide fericit cu ziua când, la 7 martie 1990, primul ministru de atunci al României a semnat actul de naștere al Universității „Ștefan cel Mare”, instituție care a funcționat până atunci cu numele de Institut de Învățământ Superior. Dna Ardeleanu a mai informat că, întrucât anul acesta se împlinesc 45 de ani de învățământ superior la Suceava și fiindcă se preconizează manifestări mai ample ca de obicei, Ziua Universității va fi sărbătorită în iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: