„Restitutio in integrum“

Cea mai mare rețea de contrabandă cu țigări din ultimii 20 de ani va fi judecată în libertate

Cea mai mare rețea de contrabandă cu țigări din ultimii 20 de ani de pe teritoriul județului Suceava, așa cum a fost denumită de cei care au instrumentat în faza de urmărire penală cazul, rămâne in integrum în libertate. În dosarul mafiei țigărilor de la Ulma, Curtea de Apel Suceava a respins ieri atât recursul DIICOT, cât și recursul celor 11 inculpați puși în libertate de Tribunal în luna februarie, sub rezerva interdicției părăsirii localității de domiciliu și a țării.
 

De precizat că inculpații Petru Marocico, Petru Boiciuc, Marian Constantin Omania, Gheoghe Ovidiu Bilibou, Ilie Urscahe, Vitaly Tsaryk, George Tărâță, Florin Dorin Juravle, Viorel Dragoș Gîză, Alexandru Ursan și Adrian Tipa au fost ultimii rămași după gratii din lotul celor 15, arestați în luna decembrie, la propunerea DIICOT Suceava, în principal pentru constituire a unui grup infracțional în scopul contrabandei cu țigări. Asta după ce, în ianuarie, Curtea de Apel hotăra să fie urmăriți penal în stare de libertate, sub aceeași rezervă, Ionel Răzvan Popa-diuc, Mihai Gabriel Fodor Liviu Ilie Gabor și Octavian Calancea. Lotul de 15 persoane depus urgent în arest de Tribunal în luna decembrie: Marian Con-stantin Omania, de 40 de ani, din Ulma, Dorin Florin Ju-ravle, de 37 de ani, din Brodina, zis Buchi, Vitaly Tsaryk, de 32 de ani, din Ucraina, Ilie Ursache – fost Popiuc, de 35 de ani, din Ulma, Gheorghe Ovidiu Bi-libou – zis Macrina, de 35 de ani, din Rădăuți, Alexandru Ursan, de 23 de ani, din Suceava, polițist de frontieră, Dragoș Viorel Gîză, de 31 de ani, din Rădăuți, vameș, Petru Marocico, zis Zaridon, de 38 de ani, din Ulma, polițist de frontieră, Petru Boiciuc, de 30 de ani, din Ulma, Adrian Tipa, de 25 de ani, polițist de frontieră, Octavian Calancea, de 25 de ani, din Vicovu de Sus, polițist de frontieră, Ionel Răzvan Popadiuc, zis Chelu, de 27 de ani, din Suceava, Mihai Gabriel Fodor, de 28 de ani, din Bursuceni, polițist de frontieră, Liviu Ilie Gabor, de 36 de ani, din Rădăuți, și Gheorghe Tărâță, de 35 de ani, din Vicovu de Jos. Procurorii DIICOT nu au avut ieri destule argumente de a întoarce decizia de punere în libertate a celor 11, dar nici avocații acestora de respingere pentru clienții lor a inter-dicției de părăsire a localității de domiciliu și țării. Procesul propriu-zis va începe la Tribunalul Suceava, atunci când îi va veni rândul.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: