La Colegiul de Informatică „Spiru Haret”

A început construcția la noul corp de clădire

La Colegiul de Informatică „Spiru Haret” Suceava a început construcția unui corp nou de clădire cu 3 etaje, termenul de desfășurare a lucrărilor fiind de 8 luni. Investiția costă circa 20 miliarde lei vechi, ne-a precizat directorul unității, prof. Lucian Lungu. Pentru aceasta, MECT a alocat anul trecut, prin HGR, 4,6 miliarde, bani cu care s-au cumpărat materiale. Clădirea nouă se va ridica în stânga celei vechi și acolo vor funcționa 6 laboratoare de informatică, 3 laboratoare de fizică, biologie și chimie, o bibliotecă cu o sală de lectură și un cabinet de specialitate.
 

După cum a precizat dl Lucian Lungu, unitatea se confruntă cu o mare lipsă de spațiu, 4 dintre laboratoarele care vor fi mutate în corpul nou funcționând acum la Școala Generală Nr. 9. Din programul de investiții din acest an, finanțate de Primăria Suceava, directorul colegiului a menționat reparații la grupurile sanitare ale școlii, pentru care se vor primi 1,8 miliarde, reparații generale la internatul colegiului, la parter și etajul I, și lucrări de termoizolare a pereților, care vor costa circa 4 miliarde. Anul trecut s-a reușit, printre altele, efectuarea unor reparații la etajul II al internatului, în valoare de 800 milioane, și la cantină, unde s-au investit vreo 500 milioane la blocul alimentar. Considerat încă de la înființarea sa, în 1990, „deschizător de drumuri” în domeniul informatic, Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava sărbătorește în această perioadă „Zilele colegiului”, manifestare aflată la a II-a ediție. În aula colegiului, ieri dimineață au dorit să participe la deschiderea festivă viceprimarul Angela Zarojanu, directorii unor școli cu care colegiul are strânse legături, reprezentanți ai Universității Suceava, dascăli și elevi. Au fost prezenți și inspectori IȘJ, mai puțin conducerea IȘJ (care a fost invitată, dar nu a participat). A fost un bun prilej de rememorare a realizărilor școlii în general, și a rezultatelor obținute de elevi, în special. De-a lungul anilor, elevii colegiului au obținut 77 de premii la olimpiadele naționale, iar pentru prima oară în istoria Olimpiadei de Informatică din Europa Centrală și de Sud-Est un elev al colegiului a obținut medalia „aur absolut”. La Colegiul de Informatică învață 750 de elevi, repartizați în 36 de clase, și predau 66 cadre didactice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: