Cruciada virtuală

De mai bine de doi ani, DNA tot zvonește ca va face curat printre corupții din fotbalul românesc, președinți de club și impresari, cei care și-ar fi umplut pe nedrept buzunarele cu ce au „tras” pe șest din banii luați pe transferurile jucătorilor sau din blaturi. Cei vizați sunt Victor și Giovani Becali, Borcea, MM Stoica, Copos, Nețoiu, bunicul Jean Păduraru și încă doi (Sică Pușcoci și Mircea Stoenescu), de ăștia din urmă nemaiauzind nimeni tot de vreo doi ani încoace. Se pare însă că zvonurile au ecou doar prin birourile Direcției și, din jumătate în jumătate de an, prin ziare.
 

Daniela BEALE

Altfel, răzbelul anticorupției în fotbal, interesant dealtfel, este la fel de virtual ca „Triburile”, un joculeț de concepție și organizare, la mare căutare pe Internet. Duetul Becali cumpără, vinde și transferă fotbaliști într-o veselie și, când vine vorba de anchetă, frații abia dacă își aduc aminte obiectul ei. Nețoiu, „eminența cenușie” de la Dinamo, trage în continuare sforile la clubul „câinilor” printre rotocoalele fumului de trabuc cubanez scoase de Borcea – încă un om netulburat. M.M. Stoica e la fel de liniștit la Urziceni pe cât era de isteric la Steaua, în timp ce tătuca Pădureanu își pregătește retragerea la pensie, după decenii în care a făcut și desfăcut la Gloria. Toți se cred intangibili, și de doi ani chiar așa și sunt. După ce a trâmbițat pornirea în cruciadă împotriva șmecherilor din fotbal, DNA n-a reușit să lege împotriva măcar unuia dintre ei un dosar mai acătării, ce să vorbim de vreo condamnare! Muncă grea sau inutilă, credem, împotriva unor „doni” de fotbal, perfect instruiți la școala românească de blaturi și învârteli.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: