În prima lună a lui 2008

Consiliul Județean va alege oferta optimă de înființare a depozitelor ecologice de deșeuri menajere

Pe masa se află trei oferte private, precum și proiectul național al Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile
Legislativul județean va hotărî, în prima întrunire de anul viitor, care va fi varianta agreată de înființare a depozitelor ecologice de deșeuri menajere din județul Suceava. Până atunci, ofertele sosite pe adresa executivului județean vor fi analizate în comisia de specialitate a deliberativului, care va face o propunere în acest sens.
 

Pe masa Consiliului Județean se află trei oferte private, venite din partea a două firme italiene și a uneia israeliene. De asemenea, în calcul este luat și proiectul național al Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile. „Toate cele patru oferte vor fi analizate în perioada următoare, astfel încât, în cel mai scurt timp, undeva în luna ianuarie, la prima ședință a Consiliului Județean, să vedem ce putem rezolva concret pe această linie”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean, Eugen Constantin Uricec. Adjunctul șefului executivului județean subliniază că procedurile trebuie urgentate, întrucât, în 2008, va trebui închis „tot ce înseamnă gropi de gunoi din mediul rural”, în următorii 2 ani intrând sub acest imperativ și platformele de deșeuri menajere din municipiile Suceava și Vatra Dornei. Potrivit unei hotărâri a deliberativului județean din ianuarie anul acesta, cele două depozite ecologice sucevene vor fi construite pe raza comunelor Moara, din prejma municipiului Suceava, și Pojorâta, din apropierea municipiului Câmpulung Moldovenesc. De asemenea, aferente acestora, vor fi amenajate și 5 stații de transfer la Fălticeni, Rădăuți, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI