După câțiva ani de demersuri

Patrimoniul județului, oficial în proprietatea CJ

Patrimoniul mobil și imobil al județului Suceava a fost trecut în proprietatea Con-siliului Județean, din cea a Ministerului Culturii și Cultelor, în sfârșit, după câțiva ani de demersuri inițiate și tot întrerupte. Potrivit directorului general al Complexului Muzeal Bucovina (administra-torul acestui patrimoniu, aflat în subordinea CJ), Emil Con-stantin Ursu, acest transfer a fost consfințit prin Hotărâre de Guvern emisă în 28 noiem-brie și apărută în Monitorul Oficial din 6 decembrie.
 

Este un eveniment foarte important, având în vedere că, atâta timp cât nu era proprietar, CJ, respectiv CMB, nu puteau desfășura proiecte importante. „Discutăm de fonduri structurale, iar pentru a le accesa trebuia să fim proprietari. Acum putem accesa aceste fonduri, alături de altele”, a declarat ieri dl Ursu. În 2002 a apărut Legea descentralizării, iar în 2005 o HG care urmărea finalizarea procesului de descentralizare. Ca urmare, patrimoniul trebuia trecut din proprietatea MCC în a CJ. Numai că evidența MFP cu privire la bunurile imobile nu era în concordanță cu situația din teren, astfel că în 2006 comisia care se ocupa de patrimoniu a observat neconcordanța dintre situația din scripte și cea din teren, fiind necesară modificarea HG din 2005. La începutul lui 2007 MCC a primit de la CJ lista exactă cu datele de identificare a bunurilor, iar din acel moment Ministerul Culturii și Cultelor a putut să pornească procedura de a-vizare a documentației. Pro-iectul hotărârii de guvern a urmat parcursul firesc, proce-durile oprindu-se la MFP, care a solicitat modificări substan-țiale privind moduri de iden-tificare a bunurilor imobile. S-a reluat din nou procedura de avizare, și iată că transferul s-a săvârșit chiar la final de an. Patrimoniul mobil este constituit din colecțiile muzeelor, iar cel imobil din clădiri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: