Fiecare sucevean va contribui cu 0,04 euro la EURONEST

În 2008, Consiliul Județean Suceava va contribui cu suma de 94,1 mii lei (941 milioane lei vechi) la bugetul Asociației de Dezvoltare
Intercomunitară „EURONEST”. Executivul județean sucevean este membru fondator al acestei structuri, cotizația amintită reprezentând echivalentul a 0,04 euro pe an și locuitor.
 

Asociația „EURONEST” este re-zultatul unui parteneriat între cele 6 județe componente ale Regiunii de Dezvoltare Nord-Est și urmează a promova, în vederea obținerii unei finan-țări nerambursabile, a proiec-tului intitulat „Achiziționarea de echipamente specifice pen-tru îmbunătățirea capacității și calității sistemului de in-tervenție în situații de urgență și pentru acordarea asistenței medicale de urgență și a pri-mului ajutor calificat”. Acesta are ca obiectiv îmbunătățirea, la nivelul fiecărui județ par-tener, a capacității de răspuns în situații de urgență, prin re-ducerea timpului până la in-tervenția efectivă. Cu fondurile în cauză vor fi înființate centre teritoriale de comandă și control și vor fi procurate, printre altele, ambulanțe de prim-ajutor, ambulanțe de re-animare, autospeciale complexe de intervenție, descarcerare și acordare a asistenței medicale de urgență, auto-speciale de cercetare nucleară, biologică, chimică și radiolo-gică, autospeciale pentru lucrul cu apă și spumă, autospeciale de intervenție la accidente colective și pentru salvări urbane. EURONEST va aduna din cotizații suma de circa 500 de mii de lei. Din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est fac parte județele Suceava, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui și Neamț.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: