Festivalul și gerul

Prilej pentru vin fiert și cârnați la grătar

Câteva sute de suceveni s-au înghesuit, joi, să primească un pahar de vin fiert și cârnați la grătar, oferite de Organizația PDL Suceava, care a scos pe esplanada municipiului grătare și, la trei focuri, a pus vinul la fiert. Membrii PDL Suceava au primit apoi colindători și urători dintre formațiile care înainte participaseră la Festivalul tradițiilor și obiceiurilor populare organizat de Consiliul Județean Suceava și Primăria Suceava.
 

Președintele PDL Suceava, dl Gheorghe Flutur, a declarat că atât urătorii și colindătorii, cât și trecătorii suceveni au fost serviți cu vin fiert, cârnați la grătar și pâine. El a spus că este normal ca atunci când este ger colindătorii să fie serviți cu vin fiert. Dl Flutur a mai spus că acțiunea a avut ca scop și “socializarea PD cu PLD”, membrii PDL fiind invitați împreună cu familiile lor. În cadrul acestei acțiuni, membrii PDL au împărțit aproximativ 300 de litri de vin fiert, sute de cârnați la grătar și zeci de colaci. Pentru a prepara vinul fiert, membrii PDL au improvizat trei vetre pe esplanadă unde au făcut focul peste care au pus oalele cu vin, iar alături, pe grătare, au fript cârnații. În același timp, aproximativ 30 de for-mații de colindători și urători din localitățile județului au prezentat pe esplanada Casei Culturii din Suceava, datini și obiceiuri din zonă, specifice sărbătorilor de iarnă, la spec-tacol asistând câteva mii de persoane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: