Ne-au venit colindători

Spiritul Crăciunului a intrat ieri în redacția ziarului nostru, adus cu bucurie de glasurile mai micilor sau mai „bătrânilor” colindători ce nu ne uită an de an. 24 de copii ai clasei a II-a C a Școlii „Miron Costin” din Suceava s-au oprit la Crai nou cu tot respectul inoculat lor de către dascăli pentru tradiție, veniți cu o parte din programul „La colindat”. Frumoși și puri, cum numai copii pot fi, ei au colindat, au urat și au se-mănat, aducând, doar prin simpla prezență, speranța într-un an mai bun, dar și lu-mină, multă lumină pentru noi, adulții preocupați de ale vieții, de vinuri, fripturi și găluștele pe care le vom pune pe masa de Crăciun.
 

„Acum, când colindul își pregătește cu emoție armoniile, după sfânta poruncă a datinii străbune, fie ca Anul Nou să vă aducă belșug, sănătate și multă fericire alături de cei dragi”, a fost urarea de pe felicitările create de înșiși micuții de față și pe care le-au împărțit echipei Crai nou. Copiii Școlii „Miron Costin” au venit la noi și cu lucrările lor de acuarelă și colaje, „Iată vine Moș Crăciun”, ce va rămâne în holul redacției până după sărbătorile de iarnă. „Fără datini, Crăciunul nu există. Am pornit cu colindul din acest motiv, în condițiile în care, la oraș, obiceiurile încep să se piardă. Colindul nostru este o urare, dar în același timp ne-am dorit să provocam un efect mo-ral și asupra copiilor ce nu trebuie să uite datinile strămoșești”, a spus învățătoarea Mariana Gabriela Nesteriuc. Printre colindătorii clasei a II-a C l-am descoperit pe „Păcală”, suceveanul care a făcut furori la concursul postului național „Antena1”, „Vreau să fiu mare vedetă”. Paul Condrovici, de numai 7 ani, a încântat, în urmă cu nici două luni, mii de telespectatori din România și a obținut din partea juriului premiul de popularitate. De altă factură, dar în același spirit, s-au oprit la noi și anul acesta o parte dintre tinerii grupului „Orfanii României”, tineri proveniți din centrele de plasament din Suceava, conduși de Gheorghe Netea, un confrate al lor ceva mai mare. Tinerii, cinci la număr, de 18, 19 sau 20 de ani, toți studenți la facultăți din Suceava și din țară, ne-a adus în redacție colinde vechi, grave și cu atât mai frumoase. Frumoase și impresionante au fost și glasurile lor, în special cel al lui Gabriel Buciag, student în anul II la Teologie la Sibiu, completat perfect de cele ale lui Daniel Olar, Nicolae Comarițan, Florin Moroșan și Petru Șoiman. „Suntem bucuroși să ne colindăm prietenii. Anul acesta avem o bucurie în plus, pentru că tocmai am venit de la Sibiu, unde am dus colindul nostru profesorilor și studenților Universității «Lucian Blaga» din Sibiu. Dar mai ales la Mitropolia Ardealului, unde l-am colindat pe mitropolitul Laurențiu Streza”, a spus Gheorghe Netea, înainte ca grupul să plece mai departe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: