Energie termică mai scumpă pentru rădăuțeni

În Rădăuți, noul preț local al energiei termice furnizate populației de societatea Servicii Comunale va fi de 159,51 lei/gigacalorie. Scumpirea vine după ce, în luna august 2007, consilierii locali au votat o majorare de 16,5%, adică de la 124,56 lei la 145 lei.
 

Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Pu-blice de Gospodărire Comunală (ANRSGC), informează că, în urma analizelor efectuate, creșterea tarifului local de referință la energia termică este justificată. Prețul a fost determinat prin scăderea din costul de producție, transport, distribuție și fur-nizare a energiei termice livrate populației (252,80 lei) a sumei de 25,28 lei, sumă asigurată de la bugetul local, precum și a su-mei de 68,01 lei, de la bugetul de stat, reprezentând 45% din contravaloarea combustibilului folosit pentru producerea a-gentului termic destinate consumatorilor casnici. Scumpirea, care intră în vigoare de la 1 ianuarie, a fost aprobată, după cum v-am mai informat, în ultima ședința ordinară din acest an a de-liberativului local rădăuțean.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: