Spitalul Județean va fi informatizat în totalitate

Directorul Spitalului Județean Suceava, Costică Dăscăliuc, a declarat ieri că noul an va aduce spitalului un sistem informatic care va deveni funcțional de la 1 februarie 2008. Dl Dăscăliuc spune că în prezent se lucrează la crearea rețelei, soft-ul fiind instalat, iar în luna ianuarie personalul care va lucra în rețea va fi instruit.
 

„Este una dintre cele mai mari realizări ale noastre. Se va crea o bază de date legată de pacient, din momentul în care acesta intră pe poarta spitalului și până iese. Se creează de asemenea facili-tatea de colaborare cu labo-ratorul de analize, care vor fi solicitate on-line, și cu far-macia spitalului. Fiecare sec-ție va putea să acceseze far-macia și magazia pentru a vedea stocurile existente de medicamente și materiale. Va exista o aplicație pentru buget, pentru gestiunea farmaciei și celelalte gestiuni ale spitalu-lui, iar din 2008, o aplicație pentru relația cu Casa de Asi-gurări de Sănătate. Imaginile de la Computerul Tomograf și radiologie pot fi trimise de asemenea online pe secții și în sălile de operații. De ase-menea, va fi o aplicație și pen-tru evidența personalului. Informatizarea va reduce tim-pul de muncă al medicilor, se reduce scriptologia, nu va mai exista condica de medicamen-te. Este un mare beneficiu și pentru spital și pentru pacien-ți”, a declarat ieri directorul spitalului. Potrivit directoarei medica-le, dr. Doina Motan Ganea, întrucât softul nu putea fi cumpărat din bugetul alocat de CAS, aceasta s-a realizat din venituri proprii și cu contri-buția site-urilor unor spitale cu care se realizează diverse studii clinice, fiind vorba de două miliarde lei. În ce priveș-te calculatoarele, au fost cum-părate deja 127 unități. O altă realizare din acest an a celei mai mari unități spitalicești din județ menționată de manager este dotarea cu aparatură performantă pentru care mi-nisterul a alocat circa 30 mi-liarde lei vechi. Ieri a fost adus un aparat de radiologie care va fi montat la Secția Radiologie. La acesta se adaugă osteodensitometrul și mamograful care sunt pe drum, și Computerul Tomo-graf, care va sosi în prima par-te a anului viitor. De aseme-nea, laboratorul de anatomie patologică are o linie completă pentru teste imuno-histo-chi-mie, care determină cu mare finețe tumorile, bolile de gan-glioni și altele foarte greu de diagnosticat. Directorul medical al spitalului a precizat că prin aceste ultime dotări spi-talul sucevean îndeplinește condițiile unui spital de ur-gență de gradul II A.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: