Fălticeni

Zece familii de chiriași riscă să ajungă în stradă

Zece familii din municipiul Fălticeni care locuiesc cu chirie riscă să rămână fără locuință în urma retrocedării imobilelor către foștii proprietari, dacă Primăria nu va reuși să construiască anul viitor un bloc cu 10 apartamente, pentru care există deja un studiu de fezabilitate aprobat de CL.
 

Conform primarului Vasile Tofan, necesitatea realizării unor locuințe sociale se im-pune în urma retrocedării caselor naționalizate către foștii proprietari, foștii chi-riași ai acestor imobile fiind obligați să le părăsească. În aceste condiții, prin pro-gramul de asistență socială s-a propus realizarea unui bloc de 10 apartamente, pe terenul în suprafață de 1200 mp din str. Magazia Gării. Pentru diminuarea costurilor privind lucrările pentru utilitățile ne-cesare (apă și energie elec-trică), precum și cele de amenajare a terenului și căile de acces vor fi executate prin serviciul de utilități publice al Primăriei. „Am întocmit un studiu de fezabilitate pentru construirea unui mic bloc de 10 unități locative, să vedem dacă în urma demersurilor pe care le-am făcut și le vom continua anul viitor vom primi finanțare. Probabil se va lua o HGR sau se va iniția un alt act legislativ pentru prelungirea cu 3 ani a contractelor de închiriere a celor care locuiesc în asemenea imobile, avem presiuni foarte mari din partea foștilor proprietari, practic tot ce este în picioare se restituie. Sunt locuințe numai pentru cei care locuiesc în locuințele cu chirie și care sunt revendicate. Cu toate că cele 10 familii sunt niște familii nevoiașe, nu poți să le construiești niște locu-ințe din astea de mâna a doua sau a treia, rigorile și prevederile legii sunt iden-tice cu cele europene – lo-cuințe cu toate utilitățile, cu tot ce implică acolo – dar e greu de presupus că cei care locuiesc acum cu chirie în casele alea vor avea po-sibilitatea să le întrețină și să plătească lunar chiria și utilitățile. Asta e o altă problemă, la care sper să găsim rezolvare”, a declarat pri-marul Vasile Tofan. Amplasamentul este în zona gării, unde au fost construite anul trecut cele 20 de unități locative de nece-sitate pentru familii nevoiașe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: