Fălticeni

De la 1 ianuarie, nou regulament pentru transportul în regim taxi

Se pare că un localnic care „a câștigat o mare sumă la loto” ar avea intenții să înființeze o nouă societate de taximetre
Începând cu data de 1 ianuarie 2008, activitatea de transport persoane în regim de taxi se va desfășura în municipiul Fălticeni după un nou regulament, aprobat recent de CL. Cu toate că, potrivit legii privind transportul în regim de taxi, numărul maxim de autorizații taxi poate fi de 4 la mia de locuitori, deliberativul local a decis că 30 de taxiuri pot acoperi necesitățile populației din municipiul Fălticeni.
 

În prezent, în evidențele Primăriei sunt doar 7 autoturisme taxi, mulți din cei ce asigură transportul de persoane în regim de taxi preferând să desfășoare această activitate fără autorizare, motivul fiind „veniturile foarte mici din taxime-trie”. Un astfel de transport se desfășoară de cele mai multe ori pe distanța Gară – Autogară sau Gară – diverse cartiere, la orele de sosire a trenului personal Dolhasca – Fălticeni. Pe lângă tarifele maximale, noul regulament prevede și 3 locuri de așteptare a clienților sau de staționare a taxiurilor (parcarea magazinului Altex, vizavi de Autogară și parcarea din str. Liliacului), obligațiile taximetriștilor, estetica și dotarea autovehiculelor, modelul și dimensiunea ecusoanelor taximetriștilor, dar și sancțiuni pentru nerespectarea regulamentului. Conform primarului Vasile Tofan, prin noul regulament, dar și prin înființarea unei noi societăți de taximetre, cu 10 mașini noi, se va încerca diminuarea taximetriei neautorizate și „intra-rea acestei activități în condiții de legalitate”. „Din informațiile pe care le am și demersurile făcute, există o inițiativă privată a dlui Tulumb, cel care a câștigat în acest an o mare sumă la loto, de a înființa o nouă societate de taxi”. „În ceea ce privește activitatea de maxi-taxi, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu Goscom, există acolo spațiu, jumătate de autogară este mutată acolo, cei care desfășoară activitate de maxi-taxi, pentru a degreva traficul din centrul orașului, vor trebui să-și mute locul acolo începând cu data de 1 ianuarie. De acolo să plece, acolo să vină, pentru că, mai ales la orele de vârf, blochează circulația în centrul orașului cu debarcarea și îmbarcarea pasagerilor și atunci trebuie să luăm măsuri. Nu avem alte spații de parcare și trebuie create niște condiții, și de așteptare și de îmbarcare, și să nu se mai creeze probleme pe 2 Grăniceri și la intrare și la ieșire și pe Republicii”, a declarat primarul Vasile Tofan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: