Vicovu de Sus rămâne „raiul traficanților” de carne și preparate de carne

Directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat că un echipaj al Inspecției Sanitare-Veterinare împreună cu polițiști și jandarmi au efectuat sâmbătă un nou control în piața din Vicovu de Sus după ce, în urmă cu o săptămână, DSVSA Suceava a dispus închiderea halei de carne.
 

Dr. Dulgheru a arătat că verificările au început la ora 5,30, însă, până la ora 11, în piață nu a venit niciun comerciant de carne, iar șeful echipei de control a plecat. Ime-diat, însă, în piață au apărut comercianți de carne și a fost anunțat echipajul, iar inspectorii sanitar-veterinari au confiscat 614 kilograme de carne și 117 kilograme de preparate din carne. El a spus că unul dintre comercianți a abandonat aproximativ 35 de kilograme de carne pe o masă, fiind suspiciuni că aceasta este carne de cal. Directorul DSVSA Suceava a ținut să precizeze că Primă-ria Vicovu de Sus va fi amenda-tă pentru că, în calitate de administrator al pieței, trebuie să asigure respectarea legalită-ții comerțului în piață. Războ-iul lui Petrea Dulgheru cu autoritățile din Vicov a început de mai bine de o săptămână când, deghizat în țăran, a cum-părat din piața din Vicovu de Sus diverse produse agro-alimentare neavizate sanitar-veterinar, printre care și carne de cal. Șeful DSVSA a dispus atunci închiderea halei de carne. El a anunțat că vor fi efectuate verificări în toate piețele din județ pentru respec-tarea normelor de siguranță alimentară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: