Inspectorii de muncă au tras pe dreapta 82 de utilaje periculoase de la Modin

„Societatea are utilaje vechi și uzate, iar între timp au fost descompletate, punându-se în pericol sănătatea sau chiar viața angajaților”, a explicat șeful ITM, Mihai Airinei
Controlorii Inspectoratului Teritorial de Muncă au amendat cu 5000 de lei societatea Modin Suceava. Șeful instituției, Mihai Airinei, a declarat ieri, într-o întâlnire cu presa, că firma s-a „evidențiat” printr-o serie întreagă de abateri, fapt pentru care au fost lansate și patru avertismente.
 

Dl Airinei a exemplificat cu nereguli precum neefectuarea controlului medical periodic, neacordarea echipamentului individual de protecție și neincluderea în fișa postului a responsabilităților pe linie de sănătate și securitate în muncă. În urma verificărilor, au fost scoase din funcțiune 82 de utilaje și echipamente de lucru. „Au fost întocmite procese-verbale de sistare în vederea punerii acestora în conformitate cu normele de sănătate și securitate în muncă”, a explicat Mihai Airinei. Inspectorul-șef a menționat că utilajele, printre care și mai multe mașini de cusut, aveau probleme tehnice pe latura electrică, mecanică sau de protejare a salariaților. „Societatea are utilaje vechi și uzate, iar între timp au fost descompletate, punându-se în pericol sănătatea sau chiar viața angajaților”, a conchis șeful ITM.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: