Indicatoarele rutiere, furate ca-n codru !

Și în acest an s-au furat pe capete indicatoarele rutiere de pe drumurile județene, încât administratorul lor – Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Suceava – a ajuns la disperare. N-ar fi o prea mare problemă dacă indicatoarele n-ar avea o așa de mare importanță pentru asigurarea siguranței rutiere. Însă cum ele au un rol esențial în acest sens, DJDP Suceava cheltuiește sume foarte mari pentru a le înlocui, din cauza iresponsabilității unor inși certați cu legea, care în unele zone au furat și de cinci ori la rând indicatoarele.
 

„La capitolul «siguranță rutieră» intră montarea de table indicatoare, marcajele rutiere longitudinale, parapete elastice, parapete pentru poduri, toate aceste lucrări însumând în acest an 5,446 miliarde lei vechi – ne-a informat dl ing. Radu Avădanei, director general al DJDP Suceava. În această sumă, ponderea o dețin parapetele și tablele indicatoare. Dar nu este numai faptul că tablele indicatoare se fură, acestea sunt distruse și ca urmare a unor accidente rutiere. Aici avem de urmat o întreagă procedură, cu postu-rile de poliție, cu societățile de asigurări, pentru depistarea autorilor și recuperarea pagubelor”. Cu ajutorul poliției, unii dintre cei care fură tablele in-dicatoare au mai fost depis-tați, ca de pildă la Humoreni (Botoșana). Dar știți ce-a făcut unul de acolo? S-a dat drept binefăcător, zicând că a găsit indicatoarele dezmembrate și le-a depozitat la el în curte, pentru a le păzi. Hoții dau dovadă de iresponsabilitate totală, furând indicatoarele și din zone de mare pericol. La ieșirea din Liteni spre Corni este o trecere de cale ferată, și acum este a cincia oară când s-au furat toate cele șase panouri de pre-semnalizare (trei pe un sens și trei pe celălalt sens de mers) la trecerea de cale fe-rată. „Este un lucru foarte grav. Mai ales dacă este cea-ță, acolo se poate întâmpla un accident mortal, pentru că, în afară de localnici, nimeni nu știe că este o cale ferată. Și nu s-au luat numai tablele indicatoare, s-au tăiat și stâlpii (metalici) de sus-ținere! Pe hoți îi interesează de fapt stâlpii, pe care probabil îi folosesc la garduri. Fapta lor poate duce însă la grave accidente de circulație, cu pierderi de vieți omenești și mari distrugeri materiale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: