Programul de evaluare a stării de sănătate, luna noiembrie

Circa 30% dintre pacienți riscă să facă diabet

În luna noiembrie, circa 30% dintre persoanele exa-minate în cadrul progra-mului de evaluare a stării de sănătate au fost depistate cu risc de îmbolnăvire pentru de una sau mai multe boli, cele mai multe dintre ele fiind predispuse la diabet. Aceasta înseamnă că din cele 32.412 persoane investigate, 10365 sunt cu risc de îmbolnăvire, din care 9.839 cazuri riscă se îmbolnăvească de diabet.
 

Pe locul II sunt bolile cardio-vasculare – 1.629 cazuri. Nici la cancer nu stăm mai bine, fiind depistate cu risc pentru cancer uterin 412 fe-mei, cancer de col uterin 182, cancer de sân – 179 cazuri, cancer colorectal – 168 cazuri. În luna noiembrie, CAS a cheltuit cu medicii de familie pentru serviciile raportate 502.223lei, iar pentru fur-nizorii de servicii medicale paraclinice – 1.109.624,50 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: