Tezele cu subiect unic

Simulare tehnică în 90 școli din județ

În 90 de gimnazii din județul Suceava va avea loc pe 7 noiembrie o simulare tehnică a tezelor cu subiect unic, a informat ieri inspectorul general-adjunct Vasile Monacu.
 

„Simularea va avea în vedere logistica bunei desfășurări a a-cestui eveniment deosebit. Tezele cu subiect unic vor cuprinde peste 17000 de elevi din județ din clasele VII-VII și câteva mii de profesori. Având în vedere aceste cifre, la nivelul ju-dețului, efortul organizatoric e foarte mare, e ca și cum ai organiza 4 examene de bacalaureat sau 3 teste naționale”, a precizat dl Monacu. Elevii de clasele a VII-a și a VIII-a susțin, în aceasta toamnă, tezele cu subiect unic, care vor înlocui Testele Naționale. Tezele vor fi e-valuate în centre speciale, iar fiecare lucrare va fi corectată de doi profesori, alții decât cei din unitățile de învățământ de la care provin tezele. În semestrul I, calendarul tezelor, comun pentru clasele a VII-a și a VIII-a, începe pe 30 noiembrie 2007 cu teza la limba și literatura maternă, pentru elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. Pe 5 decembrie va fi matematica, pe 11 decembrie 2007 – istorie/geografie (numai pentru clasa a VIII-a), pe 4 decembrie 2007 – limba și literatura română. 11 ianuarie 2008 va fi data de depunere a contestațiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: