Export sucevean de cartofi în regiunea italiană Abruzzo

Sucevenii vor aduce din Italia material seminal și experiența necesară îmbunătățirii potențialului efectivelor de animale
Președintele Consiliului Județean, Gavril Mîrza, a anunțat, într-o conferință de presă, constituirea Asociației româno-italiene „Suceava-Abruzzo”, care are drept scop fundamentarea și promovarea unor proiecte de interes comun.
 

Domnia sa a făcut referire la proiectul „Carnis”, prin care se urmărește stimularea și creșterea potențialului productiv al efectivelor de animale din zona de munte. Acest lucru este posibil prin transferul de material seminal și know-how din regiunea parteneră italiană Abruzzo. Deja a fost constituit grupul de acțiune local, implicate fiind Direcția pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Facultatea de Industrie Alimentară a Universității „Ștefan cel Mare” și Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Agricolă. Un alt proiect are în vedere exportul, din județul Suceava în regiunea italiană, al cartofilor de sămânță și de consum din soiurile Astral și Magic. Parteneriatul între Regiunea italiană Abruzzo și județul Suceava a fost semnat în iulie 2006. Până acum au mai fost derulate proiectele „O punte de solidaritate dintre cele două văi”, „Profesionalizarea lucrătorilor români în producțiile agricole biologice și acțiune integrată”, iar luna acesta a fost lansat, în cadrul Complexului Muzeal al Bucovinei, proiectul „Femeia între trecut și viitor”. Regiunea Abruzzo, având capitala la L’Aquila, este situată în centrul Italiei, cinci localități din zona respectivă fiind deja înfrățite cu comune sucevene.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: