Suceava primește asistență pentru o groapă ecologică de gunoi

Municipiul Suceava va beneficia de proiectul ISPA de asistență pentru elaborarea documentației tehnice în vederea înființării infrastructurii de deșeuri. Aceasta potrivit unei adese a Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile sosită la Primăria Suceava, vizate fiind și municipiile Botoșani, Vaslui, Olt și Călărași.
 

Asistența include pregătirea planurilor județene pe termen lung de management al deșeurilor, efectuarea studiilor de fezabilitate, obținerea acordului de mediu, completarea formularelor în vederea obținerii de finanțări externe, precum și întocmirea dosarelor pentru contractarea executanților. „Asis-tentul” va fi compania „C and E Consulting” București, iar pro-cedura va fi declanșată din 22 noiembrie. În ceea ce privește finanțarea proiectului de investiții pentru amenajarea unui nou depozit de deșeuri în municipiul reședință și închiderea celui existent, fondurile necesare urmează a fi asigurate prin Pro-gramul sectorial de mediu, axa prioritară 2, „Dezvoltarea sis-temelor de management integrat al deșeurilor și reabilitarea si-turilor contaminate”. Potrivit adresei Ministerului Mediului și Dezvoltării Durabile, se estimează că proiectul de investiții va demara la finele lui 2008. Printre cerințe, primează cea referitoare la asigurarea unui teren de minim 15 hectare, distanța față de zonele locuite trebuind să fie mai mare 1000 de metri. Guvernul României a aprobat transferul unei suprafețe de 22,31 de hectare de teren din administrarea Agenției Domeniilor Statului (ADS) către domeniul public al municipiului Suceava și administrarea Consiliului Local. Terenul este situat în comuna vecină Moara și va fi folosit pentru amenajarea viitoarei gropi ecologice, în conformitatea acquis-ul comunitar și cu strategia județeană, de realizare a două astfel de amenajări la nivelul întregului județ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: