Un consilier fălticenean vrea să „salveze“ Piața „Nada Florilor”

Consilierul local fălticenean Ioan Ilișescu, președintele Organizației Municipale a PNȚCD, se opune din răsputeri transformării Pieței Nada Florilor, situată în centrul municipiului de pe malul Șomuzului, într-o zonă comercială, prin concesionarea către Altex a unei suprafețe de 958 mp – dintr-un total de 3200 mp – care, în viziunea protestatarului, ar sufoca spațiul respectiv, deturnându-l de la destinația originală dată de arhitecți.
 

Într-o ședință a deliberativului local din data de 26 iulie a.c., la inițiativa primarului Vasile Tofan, s-a hotărât trecerea acestei părți a pieței din domeniul public al statului în cel privat, următorul pas fiind concesionarea amintită. De reținut că reprezentanții Altex nu au fost prezenți la acea ședință. Ce vor aceștia? Extinderea magazinului propriu, Nada Florilor, amenajarea unei parcări și construcția unui corp de clădire în laterală. Parcarea, la nivel declarativ, va fi amplasată dedesubtul și deasupra construcției. „În Planul de Urbanism Zonal al municipiului Fălticeni se interzice efectuarea unor construcții în această zonă. M-am opus acestei inițiative și, în Consiliul Local, am votat împotrivă. Constatând că această inițiativă nu poate fi oprită decât prin consultarea cetățenilor, am trecut la o campanie de strângere de semnături. Astfel, în câteva ore din cele 4 zile în care am făcut această acțiune s-au strâns aproximativ 500 de semnături, iar 400 de cetățeni și-au dat numărul de telefon pentru a fi contactați în eventualitatea organizării unui miting. Din discuțiile cu cetățenii, s-au desprins opinii împotriva unei construcții în acest spațiu (să rămână în continuare spațiu verde pentru estetica Pieții, utilizarea acestui spațiu în cadrul unor manifestări publice de amploare, estomparea vizibilității Catedralei «Învierea Domnului», construirea unui WC public, subteran, în această zonă etc.)”, ne-a declarat consilierul. Ca să adauge: „Fălticeneni, salvați Piața «Nada Florilor», una dintre cele mai frumoase piețe pe care o poate avea un oraș!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: