Sucevenii au adunat doar a suta parte din cota obligatorie de hârburi electronice

În vederea conformării la normele europene, pe 3 noiembrie va fi declanșată o campanie națională de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice
 

Agenția pentru Protecția Mediului Suceava anunță demararea, pe 3 noiembrie, a Campaniei naționale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) de la populație. În acțiune sunt cuprinse primăriile din orașele cu peste 20 de mii de locuitori, societățile de salubritate și organizațiile colective. Potrivit șefului Serviciului „Implementare politici de mediu” al APM, Iluță Cocriș, sâmbătă, populația va putea scoate respectivele deșeuri în fața blocului sau casei, iar primăriile, prin agenții de salubritate, le vor ridica și transporta la punctele special amenajate. De la acestea din urmă, producătorii le vor prelua și duce înspre firmele de tratare-reciclare. Până în iunie 2006, primăriile au avut obligația de stabili locații pentru colectarea DEEE, având și posibilitatea accesării de fonduri în vederea înfi-ințării acestora. Conform declarației dlui Gheorghe Nichi-forel, șeful compartimentului de specialitate al Consiliului Județean, în județul Suceava au fost amenajate puncte de colectare în Suceava, Fălticeni, Rădăuți, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului și Siret. De ase-menea, spații proprii și-au organizat societățile Diasil Service Suceava și Eco Paper Câmpulung Moldovenesc. În conformitate cu Planul implementare pentru DEEE, până la finele anului România trebuie să colecteze 3 kg astfel de deșeuri pe cap de locuitor. Colectarea selectivă, recuperarea și valorificarea se referă la televi-zoarele defecte, aparatele radio ieșite din uz, telecomenzi, telefoane, calculatoare de buzu-nar, becuri, baterii etc. Dl Nichiforel arată că, până acum, în județul Suceava au fost adunate 21,572 kg de DEEE (0,03 kg pe cap de locuitor) adică de 100 de ori mai puțin decât norma sta-bilită. Inițial, campania trebuia declanșată pe 6 octombrie, însă acesta a fost amânată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: