Din cauza unei vulpi turbate

Suceava – sub carantină antirabică de gradul III

O vulpe turbată a fost ucisă de un câine la o fermă de păsări din prejma municipiului
Sanitar-veterinarii suceveni au instituit carantină de gradul III în Suceava și localitățile aflate pe o rază de 30 km față de municipiul reședință. Măsura a fost luată la finele săptămânii, după ce la o ferma avicolă de la ieșirea din oraș a intrat o vulpe turbată.
 

Animalul a fost ucis de un câine din incinta societății, Comandamentul antiepizootic hotărând vaccinarea personalului și dezinfectarea exploatației. De asemenea, vaccinate vor fi toate animalelor receptive, din focar și zona de protecție antiepizootică. Directorul Direcției Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, dr. Petrea Dulgheru, spune că municipalitatea trebuie să adune câinii vagabonzi de pe străzi și să îi închidă în spații protejate. „Cei cu semne clinice specifice infestării cu virusul rabic vor fi uciși”, a precizat dl Dulgheru.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: