Investiții trase pe dreapta

Sosirea cu întârziere a fondurilor de la bugetul de stat și întocmirea cu greutate a proiectelor necesare au făcut ca banii să nu mai poată fi cheltuiți până la finele anului
 

Capitolul „Investiții” al bugetului municipal sucevean a fost diminuat cu suma de 2,7 milioane lei. Modificarea a avut loc în recenta ședință ordinară a Consiliului Local, motivată fiind de faptul că, în timpul rămas până la finele anului, lucrările din program nu mai pot fi duse la capăt. Cauzele constau în sosirea cu întârziere a fondurilor de la bugetul de stat și întocmirea cu greutate a proiectelor necesare. Primarul Ion Lungu a dat ca exemplu demersurile de reabilitare a Cinematografului „Modern”. Astfel, deoarece consilierii locali au amânat de două ori aprobarea indica-torilor tehnico-economici, execuția nu va mai demara decât în primăvară. Din suma amintită, 2,1 milioane lei vor fi orientați înspre bugetul de reparații de străzi, cu scopul principal al onorării unor situații de lucrări din vară sau al achitării altor obligații. Încă 500 de mii de lei vor lua calea mai multor centre bugetare din învățământ, acestea având restanțe și penalități la facturile de utilități. De asemenea, tot la ultima rectificare, s-a hotărât ca suma de 80 de mii de lei să fie trecută la alimenta-rea cu apă potabilă din sursa Berchișești a cartierului Burdujeni, obiectiv ce trebuie inaugurat pe 1 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: