Fapte de adulți înrăiți în infracțiuni, răspundere pentru minori

Din trei tâlhari, care au jefuit prin violență un bătrân în propria locuință, doar unul poate fi pedepsit penal > În cazul în care medicii decid că are discernământ > El poate fi internat într-un centru de reeducare > Cei trei au pătruns în timpul nopții în casa lui Orest C., de 84 de ani, din Capu Codrului, l-au bătut cu bâtele până l-au lăsat lat, după care i-au luat ce mai rămăsese din pensia adusă în dimineața acelei zile de poștaș > Dacă ar fi avut peste 18 ani, ar fi primit între 2 și 7 ani de închisoare, „din țeavă”
 

Trei minori, cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, sunt cercetați de Judiciarul Poliției Fălticeni pentru tâlhărire și distrugere. S. B., de 15 ani, S. I., de 12, și C.C., de 11 ani, toți din Păltinoasa, au pătruns în noaptea de 24/25 octombrie în locuința lui Orest C., de 84 de ani, din Capu Codrului în scop de jaf. Fiind surprinși de proprietar, minorii au dat dovadă de foarte mult sânge rece și, în loc să-și rupă ochii fu-gind, s-au năpustit asupra acestuia cu bâtele, lăsându-l lat. Din casă au sustras 179 de lei, cât îi mai rămăsese bătrânului din pensia adusă de dimineață de poștaș, și bunuri alimenta-re și nealimentare (în valoare de 250 de lei). Pentru că nu au fost mulțumiți de pradă, s-au hotărât să se răzbune, dar cum bătrânul încă zăcea lat, au luat în vizor geamurile locuinței. Pe care le-au făcut țăndări, apelând la aceleași obiecte contondente încercate mai devreme pe spinarea moșului. Valoarea estimativă a geamurilor trece de 150 de lei. În scurt timp, tâlharii, care după „vitejeștile” fapte au spălat putina, au fost identificați, reținuți și conduși la sediul Poliției. În mod normal, micii infractori ar fi riscat pușcăria între 7 și 20 de ani. Starea de minoritate îi va aduce însă numai lui S. B., cel în vârstă de 15 ani, dacă instanța va decide, pe baza verdictului medicilor care vor stabili prezența sau lipsa discernământului, internarea într-un centru de reeducare. Ceilalți sunt exonerați de răspundere, dată fiind prezumarea legală a lipsei aceluiași discernământ.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: