Două proiecte Suceava-Abruzzo

La Muzeul de Științe ale Naturii Suceava au fost, ieri, lansate două proiecte realizate de către Consiliul Județean în parteneriat cu comunitatea montană Valle Roveto din Regiunea Abruzzo. La eveniment au luat parte președintele Consiliului Județean, dl Gavil Mîrza, directorul CJ Cătălin Nechifor, directorul Complexului Muzeal Bucovina, Emil Ursu, reprezentanți ai comunității montane Valle Roveto. Unul dintre proiecte, “TAM – TAM”, se adresează companiilor, cooperativelor agricole, asociațiilor de protecția a mediului, institutelor profesionale agricole, comunității rurale în general.
 

Cel de-al II-lea proiect este „Donna: Tra Passato e Futuro” și constă în realizarea unor acțiuni destinate reevaluării culturii artizanale din județul Suceava, care este pe cale de dispariție, prin crearea unei asociații publice, cu o implicare majoritar feminină, care să asigure administrarea produsului artizanal de la realizare până în etapa de comercializare pe piața internațională. Proiectul se va implementa cu ajutorul Complexului Muzeal Bucovina, care va pune la dispoziție atât spațiile în care se vor implementa activitățile, cât și specialiștii, care vor acorda asistență de specialitate. (O.Ș.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI