Start la Festivalul de film „Pe urme de legendă”

Sâmbătă se dă startul Festivalului de film „Pe urme de legendă” organizat de filiala Suceava a Asociației Difuzorilor și Editorilor Patronat al Cărții (ADEPC) și Consiliul Județean, în cadrul unui proiect de promovare a cooperării transfrontaliere prin carte, film și publicitate. Participă cu filme 10 realizatori de la Televiziunea Națională din Cernăuți și de la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava.
 

Potrivit coordonatoarei proiectului, Brândușa Dăscălescu, „am lăsat ușa deschisă și profesioniștilor, și amatorilor”, dorindu-se ca în urma acestui festival să se realizeze un film adevărat, „ca o poveste frumoasă”, despre Bucovina, nu un simplu documentar. „Vrem ca în urma acestui festival să punem bazele unui film despre Bucovina, aici și acolo”, a precizat Brândușa Dăscălescu. Sâmbătă va începe jurizarea filmelor, la Muzeul de Științele Naturii, producțiile prezente în festival putând fi vizionate gratuit acolo, de oricine, între orele 11 și 17, în perioada 27-29 octombrie. Președintele juriului este regizorul Al. G. Croitoru, profesor la Universitatea de Arte „Hyperion”, membri fiind directorul de imagine al TVR Cultural Adrian Vulpe și un reprezentant de la televiziunea ucraineană. „Mâine (n. r. – astăzi) va fi numit un reprezentant al publicului în juriu, pentru că vom da și un premiu al publicului. Se vor acorda Marele premiu, premiile I, II și III, mențiuni, premii pentru regie, imagine, montaj, coloană sonoră”, a mai informat dna Dăscălescu. Festivitatea de premiere va avea loc luni, la ora 19, în sala de protocol de la Hotel Gloria. Concomitent cu desfășurarea festivalului, de sâmbătă, tot la muzeul menționat, va putea fi vizitată și o expoziție de carte turistică, din Suceava și Ucraina, apariții recente prezentate la târguri de turism. Proiectul menționat are ca obiectiv dezvoltarea cooperării dintre creatori, promotori de cultură și operatori din domeniul turismului din zona transfrontalieră Suceava-Cernăuți, în valorificarea patrimoniului cultural și istoric ca mijloc de promovare a turismului tematic. Realizatorii s-au gândit că promovarea agroturismului din zonă se poate face foarte bine în special prin carte și film. „O carte despre legendele locale poate să promoveze mai bine decât un simplu pliant publicitar, fiindcă la ora actuală poveștile se vând foarte bine. În ce privește filmul, se știe că cea mai bună formă de comunicare este imaginea”, consideră Brândușa Dăscălescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: